Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

BiHAMK upozorava

Pojačana frekvencija vozila na svim putevima u BiH, oprez zbog poledice

poledica2

Zbog novogodišnjih praznika u utorak se očekuje pojačana frekvencija vozila na svim putevima u BiH

Izrazito niske temperature u utorak ujutru doprinose formiranju poledice, pa iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK) vozače pozivaju na pojačan oprez. Posebno izdvajaju dionice u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima, prenosi Anadolu Agency (AA).

Također, na svim putnim pravcima savjetuju opreznu vožnju i podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog novogodišnjih praznika u utorak se očekuje pojačana frekvencija vozila na svim putevima u BiH. Iz BIHAMK-a posebno izdvajaju gradske centre, gdje će zbog organizovanih dočeka Nove godine dolaziti do privremenih izmjena u režimu saobraćaja.

Zbog praznika, tunel Vranduk će danas, kao i 1. i 2. januara 2020. godine biti otvoren 24 sata (bez obustava). Od 03. januara 2020. godine nastavlja se dotadašnji režim saobraćaja.

U utorak od 12 sati do 2. januara do ponoći, zbog novogodišnjih praznika, zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području Federacije BiH.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko – Gunja, zaključili su iz BIHAMK-a.