Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ZOI 84

Skijališta na Bjelašnici radit će prvog dana nove godine

bjelasnica35

Za praznike, odnosno 1. januara 2020. godine Ski centar će krenuti sa radom od devet do 16 sati

Na Bjelašnici je u utorak ujutru u osam sati izmjereno minus deset stepeni Celzijusa, a visina snijega iznosi 27 centimetara uz odličnu vidljivost, prenosi Anadolu Agency (AA).

Zbog jakog vjetra koji je otpuhao snijeg i nedostatka bijelog prekrivača, od Heliodroma do Međustanice u utorak šestosjed neće raditi, objavili su iz Javnog preduzeća ZOI ‘84.

Dodaju da su u ponedjeljak imali jako dobru posjećenost, kako u jutarnjim terminima tako i na noćnom skijanju. U utorak će u funkciji biti liftovi BX i K1 do 15 sati.

Na Igmanu je u utorak ujutru bilo minus devet stepeni, a visina utabanog snijega je oko 20 centimetara. Tokom dana u funkciji će biti dva baby lifta i tubing. Radno vrijeme Ski centra Igman je do 15 sati.

Za praznike, odnosno 1. januara 2020. godine Ski centar će krenuti sa radom od devet do 16 sati.

U saradnji sa GRAS-om svaki dan od januara autobus će saobraćati iz Sarajeva do Bjelašnice, sa polaskom u devet sati iz ulice Franje Račkog, a povratak je u 15.30 sa Bjelašnice. Nakon školskog raspusta linije će do 1. aprila 2020. godine saobraćati subotom i nedjeljom.

U saradnji sa Centrotransom u januaru autobus vozi iz Sarajeva do Bjelašnice, sa polaskom ispred Vijećnice u 8.30 i povratkom u 16 sati. Nakon raspusta do 1. aprila 2020. godine autobus će voziti u danima vikenda, zaključili su iz ZOI-a.