Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

republika srpska

Pojavila se prva osoba koja se odazvala na Dodikov poziv i zatvorila račun u banci

milorad dodik
Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL

Dodik je u petak najavio da će “povući račune iz banaka gdje prima platu i sve ostalo”, te je predložio i drugima da to urade, reagujući na moguće najavljene sankcije domaćim bankama od ministarsva finansija SAD-a

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je danas da je, i prije nego što je entitetski predsjednik Milorad Dodik pozvao sve pod američkim sankcijama da ugase račune u bankama, on to uradio.

“Da obradujem srbofobe autošoviniste i neonaciste da sam i prije toga ugasio sve račune. Nacisti su 1942. godine tražili zlato od uglednih, bogatih Srba da im ne pobiju djecu. Nama je ipak lakše!”, napisao je Stevandić na društvenoj mreži X.

Stevandić je ocijenio da niko od sankcionisanih zvaničnika ovog bh. entiteta “nije učinio krivično djelo” i “nema presudu ni u jednoj zemlji u svijetu”.

“Sad nemamo mogućnost da primamo platu. Još da nam daju vidljiva obilježja, da nas poznaju na ulici, naše slike stave na pekare, bolnice… Da nam ukinu hranu i liječenje. Nacizam 1941. i neonacizam danas”, naveo je Stevandić.

Podsjećamo, Dodik je u petak najavio da će “povući račune iz banaka gdje prima platu i sve ostalo”, te je predložio i drugima da to urade, reagujući na moguće najavljene sankcije domaćim bankama od ministarsva finansija SAD-a.