Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Reakcije

Pokret socijalne pravde i demokratije: Nismo politička organizacija

io socijaldemokratski pokret333

Članovi pokreta tvrde da su neistiniti navodi funkcionera Socijal-demokratske partije (SDP) da je Pokret nova politička stranka te da te neistine koriste kako bi se obračunali s neistomišljenicima unutar SDP-a

Predstavnici Pokreta socijalne pravde i demokratije, reagirajući na niz, prema njihovim navodima neistinitih izjava, istakli su da njihov cilj nije uspostava nove političke organizacije.

Podsjetili su da je na Inicijativnom odboru održanom 9. maja donijeta odluka da se održi Skupština na kojoj će se uspostaviti Pokret socijalne pravde i demokratije, kao društveno politički Pokret, koji ima za cilj ponuditi platformu objedinjavanja političkih stranaka, organizacija civilnog društva i pojedinaca socijaldemokratske provenijencije.

Članovi pokreta tvrde da su neistiniti navodi funkcionera Socijal-demokratske partije (SDP) da je Pokret nova politička stranka te da te neistine koriste kako bi se obračunali s neistomišljenicima unutar SDP-a.

– Tvrdnje koje se plasiraju uoči sjednice Glavnog odbora SDP-a su obmana javnosti i članstva SDP-a, sa ciljem političkog ‘odstrela’ pojedinaca koji su se suprotstavili aktuelnom rukovodstvu koje nije provelo rezolucije posljednjeg Kongresa SDP-a i zaključke Glavnog odbora SDP-a, a koji se tiču objedinjavanja ljevice u BiH – istaknuto je u saopćenju.

Zaključuju da je njihov jedini cilj i zadaća pokušaj objedinjavanje svih snaga socijaldemokratske provenijencije u Bosni i Hercegovini, a ne isključivanje, tjeranje i daljnja fragmentacija socijaldemokratskih snaga u BiH, saopćeno je iz Pokreta socijalne pravde i demokratije.