Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

pred sudom BiH

Barić odbio da uzme 30 KM od Memića, koje je tražio za troškove dolaska sa Ilidže

FOTO: Screenshot/Fokus.ba

Barić je odbio da uzme 30 KM od Memića iako je pred Općinskim sudom tražio nadoknadu troškova dolaska s Ilidže, a sutkinja u tom predmetu je odlučila te troškove plati Muriz Memić

Pred Apelacionim vijećem Suda BiH danas je okončan dokazni postupak u predmetu “Zijad Mutap i ostali”.

Po okončanju ročista Muriz Memić, otac Dženana Memića čija smrt prije više od sedam godina nikada nije razjašnjena želio je Josipu Bariću, jednom od optuženih u ovom predmetu uručiti 30 KM.

Riječ je o naknadi putnih troškova za Barića pri dolasku na nedavno ročište u drugom predmetu pred Općinskim sudom u Sarajevu, u kojem je Alisa Mutap-Ramić, također optužena u predmetu pred Sudom BiH, u odvojenom predmetu pred Općinskim sudom u Sarajevu tužila Muriza Memića za navodnu klevetu.

Barić je odbio da uzme 30 KM od Memića iako je pred Općinskim sudom tražio nadoknadu troškova dolaska s Ilidže, a sutkinja u tom predmetu je odlučila te troškove plati Muriz Memić.

Advokat Josipa Barića, Kadrija Kolić kazao je Memiću “da ima drugi način da plati troškove” njegovom branjeniku, a Memić mu je odgovorio da mu je rečeno da to može učiniti i lično, odnosno u gotovini, što je on danas i pokušao uraditi.

Pred Apelacionim vijećem Suda Bosne i Hercegovine danas je održano novo ročište u nastavku suđenje Zijadu Mutapu, Alisi Ramić, Hasanu Dupovcu, Josipu Bariću i Muameru Ožegoviću.

Uskoro donosimo izvještaj sa ročišta.