Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Policija i građani zajedno u kampanji “Prekinite lanac korupcije”

mup-ks-akcija1

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS) danas je organiziralo kampanju “Prekinite lanac korupcije” tokom koje su građani u “Sarajevo City Centru” imali priliku razgovarati s pripadnicima policije te ispuniti edukativni upitnik.

Načelnik Odjela za odnose s javnošću MUPKS-a Irfan Nefić je kazao predstavnicima medija da je korupcija veoma težak problem društva, ali da MUPKS u saradnji s američkom ambasadom u BiH i ICITAP-om poduzima sve aktivnosti da bi se o tom problemu što je moguće više govorilo u javnosti.

mup-ks-akcija

– Potrebno je o problemu korupcije govoriti više u javnosti da bismo ga približili građanima radi njegovog rješavanja. Na taj način bismo doprinijeli tome da imamo manje takvih djela, a ona koja su učinjena da budu procesuirana – istakao je Nefić.

Podsjetio je da je MUPKS-a 2007. godine donio Strategiju borbe protiv korupcije MUPKS, te da su sve organizacione jedinice uključene, provode aktivnosti i u svojim redovima, ali i u društvu.

mup-ks-akcija2

Radi sprečavanja korupcije, MUPKS je prije više od godinu dana na svojoj web stranici otvorio posebnu liniju za prijavljivanje krivičnih djela korupcije.

– Poduzet ćemo sve da se građani educiraju o prijavljivanju i uočavanju korupcije, jer ona otežava rad i funkcioniranje svih institucija, društva u cjelini i prouzrokuje velike materijalne i druge štete – naglasio je Nefić.

mup-ks-akcija3

Očekuje da se građani uključe u kampanju “Prekinite lanac korupcije” da bi život u zajednici i društvu učinili boljim i pravno sigurnijim.