BiH

kontrola brzine

Policija objavila gdje će od 2. do 16. marta savremeni radar “loviti” vozače

02/03/2021
Foto: PIXSELL (Ilustracija)

Napominju da navedeni radarski sistem evidentira brzinu na obje saobraćajne trake, kako u dnevnim tako i u noćnim uslovima saobraćaja

U periodu od 2. do 16. marta, na putevima koje operativno pokriva Policijska uprava Zvornik, vršit će se kontrola brzine kretanja vozila putem savremenog radarskog sistema. Kako je saopćeno iz MUP-a RS, ovaj sistem podrazumijeva evidentiranje brzine bez prisustva policijskih službenika i bez zaustavljanja vozača.

Napominju da navedeni radarski sistem evidentira brzinu na obje saobraćajne trake, kako u dnevnim tako i u noćnim uslovima saobraćaja. Uređaj istovremeno registruje više vozila u prekršaju i omogućava kontrolu različitih ograničenja za različite kategorije vozila. Bitno je napomenuti da uređaj posjeduje memoriju na koju policijski službenik ne može da utiče, čime se eliminiše mogućnost korupcije.

Policijska uprava Zvornik apeluje na vozače motornih vozila da poštuju saobraćajne propise, naročito one koji se odnose na ograničenje brzine kretanja vozila, kako ne bi ugrozili svoje, ali i živote drugih učesnika u saobraćaju.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.