Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

gradonačelnik Banje Luke

Policija podnijela izvještaj protiv Stanivukovića zbog više od 1,7 miliona KM

stanivukovic
Foto: Dejan Rakita/PIXSELL

“Bio sam jučer u policiji popio sam kafu i ispričao se, bilo mi je lijepo. Navikao sam da zbog takvih razloga idem u policiju”

Policijska uprava Banja Luka podnijela je izvještaj protiv gradonačelnika Banje Luke Draška Stanivukovića i ovlaštenog potpisnika u Odjeljenju za prostorno uređenje Gradske uprave Vuka Višekrune zbog sumnje da su nenamjenski potrošili kredit od 1.767.129 KM, piše Capital.

Navodeći inicijale osumnjičenih, iz PU Banja Luka je saopšteno da je izvještaj podnesen Okružnom javnom tužilaštvu u Banjoj Luci protiv D.S. zbog sumnje da je počinio krivično djelo obmana pri dobijanju kredita ili drugih pogodnosti, a protiv V.V. za krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja.

„Postoje osnovi sumnje da je lice D.S. navedeno krivično djelo počinilo od 10. oktbora 2023. do 6. marta 2024. godine, na način da je iskoristio kreditna sredstva u iznosu od oko 1.767.129 KM za namjenu drugačiju od one koja mu je odobrena.

Lice V.V. se sumnjiči da je 1. novembra i 6. novembra 2023. godine iskoristilo svoj položaj i ovlaštenja te potpisalo dokumente koja su u suprotnosti sa važećom dokumentacijom“, saopšteno je iz PU Banja Luka.

“Politička priča i budalaština”

“Politička priča i budalaština”, tako je Stanivuković prokomentarisao izvještaj koji je policija podnijela protiv njega i ovlaštenog potpisnika u Odjeljenju za prostorno uređenje Gradske uprave Vuka Višekrune.

“Dokaz tome je da je policija samoinicijativno skupljala informacije. Dakle, nema naredbe o sprovođenju istrage od strane tužilaštva u ovom trenutku”, kazao je on i dodao da se radi o novcu koji je potrošen na građane Banje Luke.

Kaže da će izaći u javnosti u narednim danima sa detaljima i dokazima o ljudima koji, kako kaže, vrše pritisak na određene ljude iz policije da to rade. Naveo da se to odnosi na Vladu Đajića, koji je inače predsjednik GO SNSD Banja Luka.

“Bio sam jučer u policiji popio sam kafu i ispričao se, bilo mi je lijepo. Navikao sam da zbog takvih razloga idem u policiju”, naveo je on.