Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Policija RS-a uhapsila blogera Borislava Radovanovića

BiH

Borislav Radovanović

Bloger Borislav Radovanović uhapšen je jutros u Policijskoj upravi Prijedor zbog ometanja državnih organa u obavljanju redovnih poslova, saznaje Srpskainfo.

Kako se saznaje, Radovanović se jutros pojavio na poslu u Policijskoj stanici Prijedor, iako je u maju prošle godine udaljen sa posla jer narušava ugled Ministarstva.

Kolege su ga pokušale ubijediti da napusti zgradu, ali je on to odbio i pružao je fizički otpor, zbog čega je na kraju i priveden zbog počinjenog prekršaja.

Podsjetimo, protiv Radovanovića se vodi i postupak zbog pokušaja ubistva načelnika Policijske uprave Prijedor Dalibora Ivanića.

Njemu je određena i zabrana prilazaka Ivaniću.

U Policijskoj upravi Prijedor rekli su, navodeći inicijale, da je Radovanović zatečen na mjestu izvršenja prekršaja, te je uhapšen uz upotrebu sile policijskih službenika, jer su postojale okolnosti koje su ukazivale da će ponoviti prekršaj.

– Radovanović će uz zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka biti odveden u Osnovni sud Prijedor. Odluku o pokretanju i sprovođenju hitnog prekršajnog postupaka donijeće dežurni sudija navedenog suda – pojasnili su u prijedorskoj policiji.

Radovanović je poznat i po svom dijelovanju u grupi Pravda za Davida, a bio je i član Anketnog odbora Narodne skupštine RS koja se bavila slučajem ubistva Davida Dragičevića.