Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Policija se oglasila nakon hapšenja povratnika iz Srebrenice Mirsada Omerovića

FOTO: Screenshot

Omerovićevo hapšenje uslijedilo je nakon što je na Facebook stranici “Despotovina” objavljen screenshot njegove objave na Facebooku

Policijska uprava Zvornik oglasila se povodom hapšenja Mirsada Omerovića, povratnika iz Srebrenice.

Kako navode u saopćenju, “u Srebrenici je lice lišeno slobode zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti”.

– Policijski službenici Policijske stanice Srebrenica su 12.7.2023. godine oko 22:35 sati lišili slobode lice M. O. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršilo krivično djelo ugrožavanje sigurnosti. Navedenog dana oko 14:30 sati, policijski službenici PS Srebrenica su postupili po prijavi da je na profilu društvene mreže lica M. M. objavljena prijetnja na nacionalnoj i vjerskoj osnovi. O svemu navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina, Područna kancelarija Srebrenica – saopćili su iz PU Zvornik.

Omerovićevo hapšenje uslijedilo je nakon što je na Facebook stranici “Despotovina” objavljen screenshot njegove objave na Facebooku, a u kojoj je naveo: “Ima li nas 50 dobrovoljaca večeras u Srebrenici da odemo ispred crkve u Srebrenici da vidimo ko i šta slavi?”.

СПЦ У СРЕБРЕНИЦИ НА УДАРУ ЕКСТРЕМИСТА❗Овај "господин" Омеровић је јавности Братунца и Сребренице познат одраније, када…

Posted by Деспотовина on Wednesday, July 12, 2023

Omerovićeva objava bila je reakcija na koncert koji se 11. jula u večernjim satima, nakon dženaze u Potočarima, održavao ispred crkve u Srebrenici.