objekat zapečaćen

Policija sinoć upala u sarajevski restoran, zatekli 210 osoba

BOSNA REST

Od strane inspekcijskih organa, zbog utvrđenih nepravilnosti, izrečene su novčane kazne vlasniku objekta u ukupnom iznosu od 2.500 KM

Pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, poduzimajući planske mjere i radnje sinoć su, u saradnji sa inspektorima Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo i Porezne uprave FBiH – Kantonalni porezni ured Sarajevo, izvršili su kontrolu u objektu restorana “Bosna” na Ilidži s ciljem kontrole poštivanja mjera kriznih štabova donesenih u vezi pandemije koronavirusa, kažu iz MUP-a KS.

Tom prilikom u objektu je zatečeno 210 osoba, koje su legitimisane i nad kojima je izvršen pregled od strane policijskih službenika u cilju kontrole eventualnog posjedovanja nedozvoljenih predmeta.

Od strane inspekcijskih organa, zbog utvrđenih nepravilnosti, izrečene su novčane kazne vlasniku objekta u ukupnom iznosu od 2.500 KM, te je objekat ispražnjen i zapečačen.

Ovakve aktivnosti će biti nastavljene i tokom narednog perioda.

“Apelujemo na vlasnike objekata na području Kantona Sarajevo da se pridržavaju mjera kriznih štabova, kako u pogledu radnog vremena, tako i u pogledu broja osoba u objektima i propisane socijalne fizičke distance, kao i drugih propisa koji su na snazi”, poručili su iz inspekcije.