sigurnost u saobraćakju

Policija u Bijeljini pozvala građane da ne nose tamne jakne i kape

bijeljina grad

Veći broj građana nosi tamnu odjeću (jakne i kape), što umnogome otežava vozačima da ih uoče, a posebno u ulicama i mjestima koja nisu osvijetljena

Iz Policijske uprave Bijeljina pozivaju pješake i bicikliste da nose svjetloodbojne prsluke, naročito u uslovima smanjene vidljivosti, jer tako pomažu vozačima da ih na vrijeme uoče.

Zimski period karakterističan je po većem broju saobraćajnih nesreća u kojima učestvuju pješaci i biciklisti, što je posljedica nepropisnog kretanja kolovozom, pijanstva, kao i nekorištenja svjetloodbojnog prsluka van naselja.

Veći broj građana nosi tamnu odjeću (jakne i kape), što umnogome otežava vozačima da ih uoče, a posebno u ulicama i mjestima koja nisu osvijetljena, saopšteno je iz Policijske uprave Bijeljina.

Iz policije pozivaju pješake i bicikliste da poslije 16 časova nose svjetloodbojni prsluk pri kretanju van naselja, da koriste lijevu ivicu puta, da prelaze ulicu isključivo na pješačkom prelazu, kao i da se ne kreću kolovozom ukoliko su pod dejstvom alkohola.