Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Policija u Cazinu smrt Kire Schuster kvalificirala kao saobraćajnu nesreću

policijaa

Tragičan i nemio događaj desio se prekjučer u poslijepodnevnim satima u cazinskoj mjesnoj zajednici Krivaja.

Riječ je o saobraćajnoj nesreći u kojoj je život izgubila 55 -godišnja Kira Schuster, inače mještanka ove mjesne zajednice koja je radila i živjela u Njemačkoj. Prijatelji i komšije preminule su u šoku. Svi za Kiru imaju samo riječi hvale i svi je samo po dobru poznaju.

”Bila je uvijek vedra i nasmijana i uvijek spremna pomoći i znanim i neznanim. Osoba velikog srca i najtoplije duže, osoba, kakvih je jako malo danas… još ne možemo vjerovati da se ovo desilo….”- istaknula je rodica preminule.

Prema riječima mještana, Kiru je, u njen automobil, udario crni automobil, za čijem upravljačom je bila ženska osoba. Nakon Kirinog izlaska iz auta te pokušaja da pozove policiju, vozačica crnog automobila ju je pregazila te se udaljila u nepoznatom pravcu.

Međutim iz MUP-a USK demantuju ove navode.

Naime policija u Cazinu uhapsila je 28-godišnju J. S. iz Gornje Koprivne kod Cazina, nakon što je automobilom usmrtila 55-godišnju Kiru Schuster, potvrđeno je za Faktor iz MUP-a USK.

Iako su nakon nesreće mnogi mediji prenijeli da se radi o ubistvu, odnosno namjernom gaženju nesretne žene, portparol MUP-a USK Bahrudin Dželalagić je demantirao ove navode, kazavši da se radi o saobraćajnoj nesreći, te da će protiv uhapšene Tužilaštvu USK biti podnesen izvještaj zbog teškog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog prometa, te krivičnog djela neukazivanja pomoći povrijeđenoj osobi u saobraćajnoj nesreći.