Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

MUPRS

Policija u jednom ugostiteljskom objektu zatekla 150 osoba, u drugom 114

Iz MUP-a RS pozivaju građane da nadležnim službama prijave neodgovorne pojedince ili grupe, koji svojim ponašanjem mogu ga ugroze zdravlje ljudi

U prva tri dana januara ove godine kontrolama ugostiteljskih objekata pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, entiteta u Bosni i Hercegovini, u saradnji sa komunalnom policijom i inspekcijskim službama evidentirali tri krivična djela “Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije”, javlja Anadolu Agency (AA).

Iz MUP-a RS saopšteno je da kontinuirano provode pojačane aktivnosti na kontroli poštovanja zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije koji se odnose na sprečavanje širenja korona virusa među stanovništvom.

“Dana 1. januara 2021. godine oko 20.45 časova od strane Gradske inspekcije Prijedor, a u prisustvu policijskih službenika Policijske uprave Prijedor prilikom kontrole ugostiteljskog objekta zatečeno je 150 lica. O događaju je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor koji se izjasnio da se radi o KD ‘Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije'”, navodi se u saopštenju.

Istog dana policijski službenici Policijske uprave Doboj su u Tesliću u jednom ugostiteljskom objektu zatekli 67 osoba, a dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj se izjasnio da se radi o krivičnom djelu “Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije”, kao i dan kasnije kada je u Tesliću u ugostiteljskom objektu zatečeno i legitimisano 114 lica.

“Policijski službenici su u protekla tri dana evidentirali i 19 prekršaja po Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, a koji se odnosi na obavezu nošenja zaštite maske na javnim površinama”, navodi se u saopštenju.

Iz MUP-a RS pozivaju građane da nadležnim službama prijave neodgovorne pojedince ili grupe, koji svojim ponašanjem mogu ga ugroze zdravlje ljudi.

“U cilju zaštite zdravlja ljudi, a u skladu sa važećim zaključcima Republičkog štaba za vanredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo RS, policijski službenici MUP RS će i u narednom periodu nastaviti sa provođenjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti”, navode iz MUP-a RS.