Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Policija u Višegradu privela osobu koja je napala novinarsku ekipu

napad

Policija u Višegradu identifikovala je i pronašla osobu koja je danas pokušala da oduzme kameru snimatelju televizije N1 iz Sarajeva i u toku je njegovo privođenje u Policijsku stanicu, potvrdili su danas za Fenu u Ministarstvu unutrašnjih poslova RS-a.

Ekupa N1 iz Sarajeva je višegradskoj policiji prijavila napad, koji se dogodio po okončanju skupa koji su danas organizirali pripadnici Ravnogorskog pokreta iz Republike Srpske povodom 70 godina od hapšenja Dragoljuba Draže Mihailovića.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova RS-a su rekli za Fenu da je reporterka N1 Adisa Ibrahimović u izjavi navela da su, u 13.30 sati, po okončanju ovog skupa koji je održan u mjestu Draževina, njoj i snimatelju prišle tri osobe te počele da je verbalno napadaju.

Treća osoba je, kako je prijavila, potom pokušala da oduzme kameru snimatelju te da su u tom napadu zadobili i određene fizičke povrede.

U policiji je u toku uzimanje izjave od ekipe N1, a na mjestu događaja se prikupljaju i izjave očevidaca.

O ovom slučaju policija će obavijestiti dežurnog tužioca.

U MUP RS-a su naveli da je skup članova Ravnogorskog pokreta u Višegradu policiji “uredno prijavljen” i prisustvovalo mu je ovo 1.000 učesnika.

Na portalu televizije N1 je danas objavljeno da su pripadnici Ravnogorskog pokreta u okolini Višegrada napali ekipu N1.