Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Policija USK-a stupila u generalni štrajk

29/06/2015

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUPUSK) jutros su, kako su i najavili, stupili u generalni štrajk. Posljednji put pregovarali su s Vladom Kantona o isplati neisplaćenh potraživanja prema policiji u četvrtak, međutim, dogovor nije postignut.

[pull_quote_right]Sindikat policije traži isplatu triju naknada za topli obrok i 12 za prijevoz iz prošle godine[/pull_quote_right]

– Sindikat je stupio u štrajk, zbog neispunjavanja potpisanog sporazuma s Vladom USK-a – kazao je Feni predsjednik Sindikata policije USK-a Mahmut Alagić. Dodao je da sigurnost građana neće biti ugrožena za vrijeme štrajka te da će policija obavljati poslove obavezne po Zakonu o štrajku.

Po njegovim riječima, neće se izdavati dokumenti, osim onih s oznakom hitnosti. Alagić je pozvao predstavnike Vlade USK-a na dijalog i zajedničko rješavanje nagomilanih problema.

Sindikat policije traži isplatu triju naknada za topli obrok i 12 za prijevoz iz prošle godine. Vlada ne može osigurati potrebna sredstva, dok se ne okonča procedura za dobijanje kratkoročnog kredita.

S tim u vezi, za petak je zakazana sjednica Skupštine USK-a, koja bi trebala dati saglasnost na kratkoročno kreditno zaduženje.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.