Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

MUP BPK-a

Policija za 18.000 KM nabavila psa za detekciju narkotika

policijski pas bpk

– Firma SHOT d.o.o Zenica koja je odabrana kao najpovoljniji ponuđač, a koja se uz ostalo bavi i uzgojem i obukom specijalističkih pasa, danas je dopremila psa pasmine – belgijski ovčar, koji je namjenjen za detekciju narkotičkih sredstava

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde od danas će na raspolaganju imati profesionalnog policijskog psa koji bi trebao pomoći u sprečavanju i rasvjetljavanju krivičnih djela, a posebno zloupotrebe droga.

Resorni ministar Armin Mandžo naglasio je da je Vlada BPK Goražde dala saglasnost Upravi policije za nabavku policijskog psa, za što je izdvojeno 18.000 KM.

– Firma SHOT d.o.o Zenica koja je odabrana kao najpovoljniji ponuđač, a koja se uz ostalo bavi i uzgojem i obukom specijalističkih pasa, danas je dopremila psa pasmine – belgijski ovčar, koji je namjenjen za detekciju narkotičkih sredstava.

S obzirom da MUP u posljednjih nekoliko godina nije imao policijske pse, njegova nabavka će unaprijediti svakodnevni rad pripadnika policije – pojasnio je Mandžo.

Dodao je da će pas biti angažovan u sektoru kriminalističke policije Uprave policije.

– S obzirom da se radi o veoma kvalitetnoj pasmini i da je obavljena detaljna obuka, pas će u mnogome pomoći na suzbijanju pošasti zloupotrebe narkotika na prostoru BPK-a Goražde, posebno kod populacije mladih – kazao je ministar unutrašnjih poslova BPK Goražde.