Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tuzlanski kanton

Policijskim službenicima mjesec dana zatvora zbog više krivičnih djela

vahidin_omerbegovic

Oni su uhapšeni u četvrtak, 14. februara

Vahidin Omerbegović, nekadašnji komandir Policijske stanice u Kalesiji i načelnik Operativnog centra MUP-a TK, policijski službenik Nezir Omerbegović i uposlenik PS Kalesija Mirsad Hadžić naredni mjesec provest će u istražnom pritvoru Kaznenopopravnog zavoda Tuzla.

Oni su uhapšeni u četvrtak, 14. februara, a nakon kriminalističke obrade u MUP-u TK, predati su u nadležnost Kantonalnog tužilaštva. Kako piše Avaz, Omerbegovići i Hadžić uhapšeni su pod sumnjom da su u proteklom periodu počinili više krivičnih djela.

Konkretno, Vahidin Omerbegović je osumnjičen da je tokom obavljanja svih funkcija, u periodu od 2014. do 2019. godine, počinio niz krivičnih djela, a riječ je o zloupotrebi položaja i ovlasti, odavanju službene tajne, primanju nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem, primanju dara ili drugog oblika koristi i zlostavljanju u obavljanju službe.

Nezir Omerbegović i Mirsad Hadžić su osumnjičeni da su počinili krivična djela primanja dara ili drugog oblika koristi i krivotvorenja službene isprave.