Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Poljoprivrednici ponovo blokirali granični prijelaz Orašje: Ne idemo dok ne dobijemo odgovor

28/07/2015

Jutros u 9 sati poljoprivrednici iz Posavskog kantona sa svojim traktorima potpuno su blokirali granični prijelaz Orašje i cestovni smjer Domaljevac – Šamac.

Predsjednik Saveza udruga poljoprivrednih proizvođača Posavskog kantona Vidan Grgić kazao je Feni da još uvijek od federalnog ministarstva poljoprivrede nisu dobili pismeni odgovor na tražene zahtjeve i da blokada ostaje dok taj odgovor ne dobiju.

– Tražimo službeni pismeni odgovor s datumima implementacije u svezi s isplatom poticaja za 2012. godinu, s naplatom štete za poplavljena područja i izmjenu Programa poticaja za ovu godinu – kazao je Grgić.

Istaknuo je kako ima informaciju da ni isplata poticaja za 2014. godinu neće ići onako kako im je obećano i da ih federalna Vlada ponovo pokušava obmanuti.

Dodao je da će sutra ponovno blokirati i cestovni smjer Odžak – Modriča, ako Vlada Federacije BiH ne odgovori na njihove zahtjeve.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.