Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Poruke mira i ljubavi

Polnoćka okupila vjernike u sarajevskoj katedrali Srca Isusova

polnocka

“Želimo da čovjek kojeg je Bog stvorio može živjeti život dostojanstven čovjeka i u tom duhu neka je sretan i blagoslovljen Božić”, kazao je kardinal Puljić

U Katedrali Srca Isusova u Sarajevu nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić predvodio je misu Polnoćku. Misnom slavlju prisustvovao je i mitropolit dabrobosanski Hrizostom.

Brojni vjernici u sarajevskoj Katedrali dočekali su najradosniji katolički praznik Božić. Kardinal Puljić u propovijedi vjernicima kazao je da su danas mnogi obavijeni mrakom i bježe, pogažen je ljudski život, nemaju ljudskih prava, nemaju smisla života.

“Svaki čovjek ima potrebu da nađe izvor svjetla u duši. Nema goreg mraka nego mrak u duši. Onima koji ne vjeruju želim da se sa nama raduju. Ja želim da svi naši susjedi koji nisu katolici da dožive upravo to da mi nosimo ljubavi. Želimo unijeti svjetlo u život u kojem vlada potrošnja. Želimo da čovjek kojeg je Bog stvorio može živjeti život dostojanstven čovjeka i u tom duhu neka je sretan i blagoslovljen Božić”, kazao je Puljić.

Misna slavlja održana su i u Mostaru i Banja Luci.