Godišnjica univerziteta

Položeno cvijeće na spomen bistu Džemala Bijedića u Mostaru

univerzitet-dzb

rogram obilježavanja 42. godišnjice Univerziteta traje do 15. februara 2019. godine

U sklopu obilježavanja 42. godišnjice postojanja Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru, u ponedjeljak je održan prijem umirovljenih uposlenika Univerziteta i polaganje cvijeća na spomen bistu Džemala Bijedića ispred zgrade Rektorata.

Prisutnima se obratio rektor Univerziteta Elvir Zlomušica koji im je uručio prigodne darove dobrodošlice, a ovo je tradicionalno okupljanje bila prilika da se prisjete lijepih uspomena nastalih tijekom plodonosnog radnog vijeka provedenog na toj visokoškolskoj ustanovi.

Prije samog prijema, upriličeno je polaganje cvijeća na spomen bistu Džemala Bijedića ispred Rektorata Univerziteta, čime se odala počast Džemalu Bijediću, jednoj od najistaknutijih političkih ličnosti iz moderne povijesti BiH po kojoj je Univerzitet dobio ime, priopćeno je iz Univerziteta “Džemal Bijedić”.

Prorektor za financije Veldin Ovčina istaknuo je važnost poštivanja nasljeđa i generacija koje su svojim radom i zalaganjem gradile Univerzitet kroz njegovu povijest.

“Bez obzira što je formalno prestao njihov radni angažman na našem Univerzitetu, nastavljamo suradnju kroz istraživačke i razvojne projekte, savjetovanja i prenošenja bogatog iskustva mlađim kolegama. Ne smijemo i nećemo zaboraviti sve što su uradili za rast i razvoj Univerziteta i što su vlastitim radom, odricanjem i zalaganjem obrazovali i promovirali kadrove kojima se Univerzitet danas ponosi”, kazao je Ovčina.

Program obilježavanja 42. godišnjice Univerziteta traje do 15. februara 2019. godine, a sljedeći događaj zakazan je za četvrtak, 14. februara u 11 sati u mostarskom Centru za kulturu kada će biti upriličena Svečana akademija Univerziteta, navodi se u priopćenju.