mostar

Pomovisana IX. generacija Političke akademije HDZ BiH

hdz mladi (1)

U ime polaznika IX. generacije Političke akademije HDZ-a BiH, kao najbolja polaznica koja je ostvarila izvrsnost u ocjenama i radu, obratila se Ana Šuman

U Domu HDZ-a BiH u Mostaru u subotu je promovirana IX. generacije Političke akademije (PA) HDZ-a BiH koja je završila jednogodišnju izobrazbu “Teorija i praksa politike”.

Također, uz svečanu dodjelu uvjerenja za uspješne polaznike upriličen je i svečani početak programa jednogodišnje izobrazbe za X. generaciju Političke akademije HDZ-a BiH koji se održava uz veliku potporu Zaklade Hanns Seidel-Ured u Zagrebu, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Na promociji IX. generacije predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović kazao je kako mu je iznimna čast što ima priliku čestitati uspješno obrazovanje IX. generaciji Političke akademije HDZ-a BiH te kako je ponosan što će ove godine Političku akademiju HDZ-a BiH pohađati X. jubilarna generacija.

“Od vas, koji ste uložili svoje vrijeme i trud u postizanju izvrsnosti i stjecanju novih znanja na našoj Političkoj akademiji, očekuje se da sutra budete predvodnici svih bitnih procesa, kako kroz sudjelovanje u radu HDZ-a BiH, tako i kroz sudjelovanje u tijelima vlasti na svim razinama”, kazao je Čović.

Politička ravnateljica Političke akademije HDZ-a BiH Lidija Bradara kazala je kako mogu biti sigurni da će kao generacija biti upamćeni i zbog teških uvjeta u kojima su završili ovu akademsku godinu Političke akademije HDZ-a BiH.

“Ipak unatoč pandemiji koja je značajno utjecala na naš rad trudili smo se maksimalno održati visoku razinu kvalitete izvedbe nastave i u tome smo uspjeli. Također, bit ćete upamćeni kao jedna iznimna generacija puna kvalitetnih pojedinaca ali i jedan veliki tim kakav ste postali u ovih godinu dana”, zaključila je Bradara.

Ona se posebne zahvalila u ime Političke akademije HDZ-a BiH Čoviću koji je, kako je kazala, od prvog dana uz Političku akademiju te Aleksandri Markić-Boban ravnateljici Zaklade Hanns Seidel koja od samog početka nesebično sudjeluje u potpori projektu jednogodišnje izobrazbe.

U uvodnim pozdravima na svečanosti promocije obratili su se putem video linka i dr. Klaus Fiesinger, regionalni ravnatelj njemačke Zaklade „Hanns Seidel Stiftung“ za Jugoistočnu Europu, mr.sc. Aleksandra Markić-Boban, ravnateljica Zaklade Hanns Seidel – Ured u Zagrebu kao i Srećko Prusina, ravnatelj Zaklade hrvatskoga državnoga zavjeta iz Republike Hrvatske i Damir Džeba, izvršni ravnatelj Političke akademije HDZ-a BiH.

U ime polaznika IX. generacije Političke akademije HDZ-a BiH, kao najbolja polaznica koja je ostvarila izvrsnost u ocjenama i radu, obratila se Ana Šuman.

Također, sa nastavom je krenula i X. jubilarna generacija Političke akademije HDZ-a BiH, a uvodno predavanje iz kolegija ”EU integracije” održao je Josip Brkić, zamjenik ministra vanjskih poslova u Vijeću ministara i međunarodni tajnik HDZ-a BiH, navodi se u priopćenju.