lišen slobode

Maloljetnik opljačkao šest kladionica u Banjoj Luci, ukupno ukrao 3.120 KM

pljacka kaldionice
FOTO ilustracija

Izvršen je pretres na dvije lokacije koje koristi osumnjičena osoba kojom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem ovih krivičnih djela

Službenici Policijske uprave Banja Luka 9. oktobra, poduzimanjem niza operativnih mjera i radnji, identificirali su i uhapsili maloljetnu osobu zbog postojanja osnova sumnje da je počinila šest krivičnih djela razbojništva, saopćeno je iz PU Banja Luka.

Naime, maloljetna osoba se sumnjiči da je na području grada Banja Luke u vremenskom periodu od 12. februara 2017. do 3. oktobra ove godine počinila šest krivičnih djela razbojništva uz upotrebu vatrenog i hladnog oružja, na štetu sportskih kladionica.

Izvršen je pretres na dvije lokacije koje koristi osumnjičena osoba kojom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem ovih krivičnih djela.

Materijalna šteta pričinjena ovim krivičnim djelima iznosi 3.120 KM.

Maloljetno lice je, uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima, sprovedeno dežurnom tužiocu za maloljetnike Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka na daljnje postupanje.