Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

šef diplomatije

Pompeo čestitao Dan državnosti BiH u ime Sjedinjenih Američkih Država

pompeo

U čestitci povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine, koju je ovaj visoki zvaničnik SAD uputio uime te zemlje građanima naše domovine, ističu se “najbolje želje narodu BiH”

– Sjedinjene Američke Države snažno podržavaju put Bosne i Hercegovine prema evropskim i evro-atlantskim integracijama i mi vam čestitamo na koracima koje ste poduzeli kako bi napredovali na tom putu – poručio je Mike Pompeo, šef američke diplomatije.

U čestitci povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine, koju je ovaj visoki zvaničnik SAD uputio uime te zemlje građanima naše domovine, ističu se i “najbolje želje narodu BiH”, te naglašava da SAD “slave i snažno partnerstvo naše dvije države”.

– Naši odnosi doprinose izgradnji temelja za mir na zapadnom Balkanu i nadamo se da će se ta saradnja još više nastaviti i produbiti – navodi se u Pomeovoj poruci.

Naglašava se da bilateralni odnosi SAD i BiH “donose korist ne samo našim dvjema državama, već i cijeloj transatlantskoj zajednici”.

– Radujemo se da će pred nama biti još mnogo godina prijateljstva i saradnje i čestitamo vam Dan državnosti – napisao je Pompeo, u ime SAD, u čestitci građanima BiH.