Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Potpisano rješenje

Poništen doktorat Izetbegović: Hoće li ostati direktorica KCUS-a?

sebija izetbegovic kcus
Foto: Wikipedia/Arhiv

Rješenje je, kako prenosi Avaz potpisano u poslijepodnevnim satima i time je Škrijelj samo ispoštovao zahtjev Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS

Rifat Škrijelj, rektor Univerziteta u Sarajevu, potpisao je juče Rješenje o poništenju doktorata Sebiji Izetbegović, generalnom direktoru KCUS-a.

Rješenje je, kako prenosi Avaz potpisano u poslijepodnevnim satima i time je Škrijelj samo ispoštovao zahtjev Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS.

Na ovaj korak Škrijelj se odlučio jer do kraja jučerašnjeg dana Senatu UNSA-e nije stiglo nikakvo rješenje o privremenoj mjeri Općinskog suda u Sarajevu.

Mediji su juče prenijeli da je Općinski sud u Sarajevu usvojio prijedlog određivanja privremene mjere osiguranja u slučaju poništavanja doktorata Sebije Izetbegović, a u obrazloženju je navedeno da bi neusvajanje te mjere osiguranja bilo otežano ostvarivanje prava predlagača mjere, čime bi pretrpjela štetu, odnosno štetne posljedice.

U suštinu ta mjera se odnosi na izvršenje Zaključka Senata UNSA koji je usvojen na vanrednoj sjednici održanoj 13. aprila, a na toj sjednici Senat je dao saglasnost rektoru da po nalogu Kantonalne uprave za inspekcijske poslove provede postupak poništenja doktora Izetbegovićeve. Praktično, odlukom je sud odložio izvršenje tog zaključka i rektor bi trebao sačekati o novoj mjeri ili odluci suda.

Podsjećanja radi, Izetbegovićevoj je još ranije poništen i magisterij, a danas u 16 sati zasjedaće Upravni odbor KCUS-a na kome će se raspravljati hoće li Izetbegovićeva ostati na čelu ove zdravstvene institucije.