Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

cik

Poništeni izbori na biračkom mjestu u osnovnoj izbornoj jedinici Novi Grad

izbori-2020 (6)

Odluka o poništavanju izbora na redovnom biračkom mjestu 007B040 u izbornoj jedinici Novi Grad bit će objavljena danas u 18 sati na web stranici Centralne izborne komisije BiH www.izbori.ba i smatrat će se da je danom objavljivanja dostavljena svim učesnicima u izbornom procesu

Centralna izborna komisija BiH je na 86. hitnoj sjednici, održanoj danas, donijela odluku kojom poništava izbore održane 15. novembra 2020. na redovnom biračkom mjestu 007B040 u izbornoj jedinici Novi Grad/Bosanski Novi za nivo vlasti načelnik Općine Novi Grad i Skupštinu općine Novi Grad/Bosanski  Novi.

Ponovni izbori na navedenom biračkom mjestu bit će održani u nedjelju, 29. novembra 2020., na osnovu istih kandidatskih listi i istih izvoda iz Centralnog biračkog spiska koji su korišteni na dan Lokalnih izbora 15. novembra 2020.

Iz CIK-a navode da je na tom biračkom mjestu na izborni dan 15. novembra 2020. izborni proces prekinut prije zakonom utvrđenog vremena i nije završen.

Odluka o poništavanju izbora na redovnom biračkom mjestu 007B040 u izbornoj jedinici Novi Grad bit će objavljena danas u 18 sati na web stranici Centralne izborne komisije BiH www.izbori.ba i smatrat će se da je danom objavljivanja dostavljena svim učesnicima u izbornom procesu.

Na danas održanoj sjednici Centralna izborna komisija BiH je usvojila i zaključke o pokretanju postupka utvrđivanja povreda pravila izbornog procesa ili izbornih prava na biračkim mjestima u osnovnim izbornim jedinicama Doboj i Srebrenica, saopćeno je iz CIK-a.