Prognoza vremena

Ponovo će ugrijati, očekuju se temperature iznad 30 stepeni

sana-ljeto7

Najviša dnevna temperatura zraka danas uglavnom između 20 i 25, a na jugu BiH do 29

U Bosni će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini se prijepodne očekuje pretežno sunčano, uz umjereno povećanje oblačnosti u drugoj polovici dana.

U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti dosta magle i niske naoblake. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom će se kretati između devet i 14, a na jugu BiH do 18 stupnjeva.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25, a na jugu BiH do 29.

U Sarajevu će biti umjereno oblačno. Najniža jutarnja temperatura zraka iznosit će oko 12, a najviša dnevna temperatura zraka oko 24.

U četvrtak će preovladavati sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. U poslijepodnevnim satima u planinskim područjima je moguć poneki slab lokalni pljusak. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 14°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27°C, na jugu zemlje do 30°C.

U petak će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle ili niske naoblake. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28°C, na jugu zemlje do 31°C.

U subotu će također preovladavati sunčano vrijeme. U jutarnjim satima lokalno po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29°C, na jugu zemlje do 31°C.