bihamk

Ponovo na snazi noćne obustave saobraćaja u tunelu Crnaja

crnaja-tunel-rekonstrukcija (5)

Zakonska odredba o obaveznom posjedovanju zimske opreme na putevima u Bosni i Hercegovini stupa na snagu 1. novembra

Ponovo su na snazi noćne obustave saobraćaja u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica). Obustave će trajati nekoliko noći, u vremenu od 23 do 4:30 sati. Tokom dana, kroz tunel se saobraća naizmjenično-jednom trakom, javlja Anadolu Agency (AA).

“Zbog asfalterskih radova, danas će u vremenu od 7 do 18 sati za saobraćaj bit zatvorena dionica regionalnog puta R-445 Kakanj-Visoko (od BP “Mušinbegović“ do skretanja za “Asfaltgradnja“)“, navodi se u izvještaju Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).

Danas i sutra u vremenu od 08 do 18 sati, zbog sanacionih radova, bit će obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Jezero-Šipovo. Za vrijeme obustave vozila će se preusmjeriti na putni pravac Šipovo-Baraći-Mrkonjić Grad.

Zbog izvođenja neophodnih radova na autoputu A-1, na dionicama Kakanj-Visoko (most u naselju Dobrinje) i Podlugovi-Sarajevo sjever, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Donji Vakuf-Jajce (Skela), Nemila-Žepče (Donja Golubinja), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda), Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica) i Gračanica-Srnice Donje.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

“Tokom oktobra i novembra povećan je broj srneće divljači koja prelazi ceste usljed formiranja zimskih krda u jutarnjim i večernjim satima, zbog čega dolazi do povećanog broja saobraćajnih nezgoda. Molimo vozače da budu oprezni“, apeliraju iz BIHAMK-a.

Podsjećamo, zakonska odredba o obaveznom posjedovanju zimske opreme na putevima u Bosni i Hercegovini stupa na snagu 1. novembra.