Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prognoza za naredne dane

Temperature rastu do 22 stepena, a nakon toga stiže promjena vremena

sarajevo vrijeme korona bascarsija kafa kafici – pixsell
05.10.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Sarajlije uzivaju na posljednjim zrakama sunca jer je po vremenskoj prognozi najavljeno oblacno i kisovito vrijeme. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

U Hercegovini, Krajini i jugozapadnoj Bosni lokalno može pasti malo kiše

U većem dijelu Bosne i Hercegovine danas će biti malo do umjereno oblačno vrijeme, prenosi Anadolu Agency (AA).

U Hercegovini, Krajini i jugozapadnoj Bosni lokalno može pasti malo kiše. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Povremeno jaki udari juga u Krajini, na sjeveru i u dijelu centralne Bosne. Najviša dnevna temperatura zraka između 15 i 22 stepeni Celzijusa, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH.

U petak se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima sa kišom u južnim i jugozapadnim područjima, a tokom dana padavine se očekuju i u ostatku BiH. Jutarnja temperatura zraka većinom između četiri i deset, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 22 stepena.

Prvog dana vikenda u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom. Na vrhovima planina će padati i snijeg. U poslijepodnevnim satima postepeno slabljenje i prestanak padavina. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka većinom između sedam i 13, na jugu zemlje od 14 do 18 stepeni Celzijusa.

U nedjelju mala do umjerena naoblaka. Dio prijepodneva u Bosni će biti magle. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između jedan i pet stepeni, na jugu zemlje do deset. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između devet i 14, na jugu zemlje do 18.