BiH

"Pravda za Davida"

Ponovo odgođeno suđenje majci Davida Dragičevića

12/12/2019

Njen advokat Milan Malešević je sudu dostavio rješenje iz Austrije, gdje Radanović živi, u kojem se navodi da je ona od 9. decembra na bolovanju

U Osnovnom sudu u Banjoj Luci danas je odgođeno suđenje Suzani Radanović, majci stradalog banjalučkog mladića Davida Dragičevića.

Radanović, kako je rečeno, zbog bolesti nije mogla prisustvovati današnjem ročištu.

Njen advokat Milan Malešević je sudu dostavio rješenje iz Austrije, gdje Radanović živi, u kojem se navodi da je ona od 9. decembra na bolovanju.

Novi datum suđenja je, kako javlja Fena, 16. mart.

Radanović se tereti zbog kršenja javnog reda i mira na Trgu Krajine 25. decembra prošle godine.

U pitanju je događaj kada su prekinuta okupljanja grupe “Pravda za Davida” na Trgu Krajine u Banjoj Luci.

Ni prethodno ročište u slučaju Suzane Radanović nije održano, jer je njen advokat tražio izuzeće predstavnika Policijske uprave Banja Luka, koja je i podnijela prekršajnu prijavu protiv majke Davida Dragičevića.

Policija je 25. decembra 2018. privodila Suzanu Radanović, nakon što su intervenisali zbog zabrane okupljanja na Trgu Krajine.

Okupljanja grupe “Pravda za Davida”, čiji članovi traže istinu u slučaju smrti banjalučkog mladića Davida Dragičevića, počela su 26. marta prošle godine.

Porodica i članovi grupe “Pravda za Davida“ tvrde da je ubijen, a slučaj do danas nije rasvijetljen.

Podsjećamo, David Dragičević nestao je 18. marta 2018., a njegovo beživotno tijelo pronađeno je šest dana poslije na ušću rječice Crkvene u Vrbas.

Njegovi posmrtni ostaci su, na zahtjev porodice, 12. marta ove godine ekshumirani i izmješteni u Austriju, gdje su tri dana poslije ponovo sahranjeni.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.