Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Padavine u BiH: Bit će snijega, očekuje se i 80 litara kiše po kvadratnom metru

BiH

sa_nevrijeme_1

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje nestabilno vrijeme. Prijepodne kiša je prognozirana u Krajini, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne i u Hercegovini, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Kako je saopćeno, od sredine dana prema poslijepodnevnim satima padavine će se postepeno premještati prema istoku zemlje. U poslijepodnevnim i večernjim satima jače padavine su izgledne u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne. U Hercegovini se očekuje više padavina, od 30 do 60 litara po metru kvadratnom.

Lokalno može pasti do 80 litara. U Krajini, zapadnim, jugozapadnim i centralnim područjima Bosne se prognozira do 30 litara kiše, a u istočnim i do 40 litara. Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima je moguća i grmljavina. Prognozira se i jako jugo sa olujnim udarima brzine 60 do 80 km/h.

Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 15 i 21°C. U Sarajevu prije podne djelomično vedro. Jače padavine u poslijepodnevnim i večernjim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 19°C, saopćeno je.

Prognoza za naredne dane

U našoj zemlji sutra će preovladavati oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima.

Padavine nisu obilne. Na planinama će padati i snijeg.

Vjetar u jutarnjim satima mijenja smjer na sjever i sjeverozapad. Jači vjetar na sjeveru, sjeveroistoku i istoku Bosne.

Krajem dana vjetar ponovo mijenja smjer na jugo.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 4 i 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 8 i 14°C.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini će biti pretežno oblačno prije podne. U Bosni od sredine dana smanjenje oblačnosti, a u Hercegovini krajem dana. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 12 i 18°C.

U Bosni i Hercegovini u utorak, će biti sunčano sa malom do umjerenom naoblakom, navodi se u trodnevnoj prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 15 i 21°C.