Sad će nam svima biti bolje

Ponovo položio zakletvu u NSRS nakon što ga je Mazalica prijavio za “zabušavanje”

drasko stanivukovic

Poslanik PDP-a Draško Stanivuković danas je ponovo položio zakletvu u Narodnoj skupštini, jer ga je kolega iz SNSD-a Srđan Mazalica “prijavio” da to nije uradio na svečanoj sjednici.

Mazalica tvrdi da je Stanivuković, umjesto izgovaranja teksta zakletve, kucao poruke na telefonu te je i zvanično zatražio da ponovo položi zakletvu.

Njegov zahtjev je zaprimila skupštinska Komisija za izbor i imenovanje, pa je na početku današnje posebne sjednice entitetskog parlamenta Stanivukoviću data mogućnost da ponovo polaže zakletvu, što je on i učinio.

-Nisam slao i čitao poruke kako neki govore, već sam i na telefonu i na papiru ispred sebe imao zakletvu, tako da sam tada polagao dvije. Sad ću biti poslanik koji je tri puta položio zakletvu – dodao je Stanivuković.

Tu nesvakidašnju situaciju pratila je i reakcija poslanika SDS-a Darke Babalja i Milana Tubina, koji su stali u odbranu Stanivukovića, te se “dobrovoljno prijavili da polože zakletvu, jer prvi put nisu baš naglas govorili”.

Zakletvu su danas položili tri nova poslanika, Radovan Vuković (SNSD), Mirela Kajuk-Zeljković (Ujedinjena Srpska) i Dalibor Stević (Socijalistička partija-SP), jer je parlamentarni mandat prestao novoizabranom premijeru Radovanu Viškoviću (SNSD), odnosno ministrima Petru Đokiću (SP) i Nataliji Trivić (SP).

Na ovoj posebnoj sjednici Narodne skupštine RS-a po hitnom postupku bit će razmatran drugi rebalans budžeta RS-a za ovu godinu, kao i budžet za 2019..

Rebalansom ovogodišnjeg entitetskog budžeta, u ukupnom iznosu tri milijarde i 459 miliona KM, predloženi okvir veći je za 35 miliona KM od usvojenog prvog rebalansa.

Ukupni poreski prihodi iznose dvije milijarde i 571,7 miliona KM i veći su za 22,1 milion KM ili 0,9 posto u odnosu na sredstva planirana prvim rebalansom budžeta.