Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

neum

Ponovo poplave u BiH: Vatrogasci imali pune ruke posla

Foto: PVP Neum

Tako je usljed ogromne količine padavina došlo do bujičnih poplava i prodora vode u nekoliko privatnih stambenih objekata, kao i u garaži jednog hotela

Obilna kiša, praćena grmljavinom, koja se danas u prijepodnevnim satima sručila na naš jedini grad na moru, Neum, donijela je brojne nevolje mještanima, ali i turističkim radnicima.

Bujične poplave

Tako je usljed ogromne količine padavina došlo do bujičnih poplava i prodora vode u nekoliko privatnih stambenih objekata, kao i u garaži jednog hotela.

Kazao nam je to Marko Tapalović, voditelj Službe za civilnu zaštitu Općine Neum, kazavši da su pripadnici Vatrogasne jedinice Neum intervenirali na tri lokacije u ulici Ante Babića, na samom ulazu u Neum, gdje su iz privatnih objekata, uglavnom, garaža i pomoćnih objekata, a u jednoj kući i garsonjere ispumpavali vodu.

Raščišćavanje saobraćajnica

– Osim na ispumpavanju vode, naši vatrogasci i drugi djelatnici su radili na raščišćavanju saobraćajnica, budući da je došlo do nanosa pijeska i zemlje po cestama, ali je sve bilo raščišćeno već oko podne – kazao nam je Tapalović.

Također, i brojne bašte ugostiteljskih objekata su bile poplavljene, piše Avaz.