Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hrvatska

Ubio ženu, pa sebe: “Provalio vrata sjekirom. Čulo se zapomaganje a onda je odjeknuo prasak”

Bisag: Muškarac bombom ubio bivšu partnericu i sebe
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
Bisag: Muškarac bombom ubio bivšu partnericu i sebe

Komšija Ivan Žeželj ispričao je novinarima što se zapravo dogodilo. Kaže da se prvo čulo zapomaganje i cviljenje, a nedugo zatim jak prasak

Muškarac (56) je noćas kod Varaždina, u Bisagu u općini Breznica, bombom ubio 48-godišnju ženu i sebe, javila je policija.

“U petak, oko 23:40 sati, u stanu u Bisagu, muškarac starosti 56 godina je aktiviranjem ručne bombe ubio 48-godišnju ženu i sebe. Očevid na mjestu događaja proveo je zamjenik Županijske državne tužiteljice u Varaždinu uz stručnu pomoć policijskih službenika”, navela je policija i dodala da je istraga u toku, piše Index.

Zapomaganje i cviljenje

Komšija Ivan Žeželj ispričao je novinarima što se zapravo dogodilo. Kaže da se prvo čulo zapomaganje i cviljenje, a nedugo zatim jak prasak.

“To je bilo negdje oko pola 12 navečer. Čulo se i zapomaganje, cviljenje. Mislio sam da su djeca pošto je kraj školske godine i tu je blizu dječje igralište. Nekoliko sekundi nakon se čuo prasak, strašna eksplozija bombe. Pošto sam ja tu dvadesetak metara od njih, odmah smo otrčali i imali što vidjeti.

To je bilo u stanu, tačno unutra u stanu. Provalio je balkonska vrata sa sjekirom, mala je počela vikati. Majka je pokušala pomoći kćeri da pobjegne kroz balkonska vrata. On je oko pasa imao još nekoliko ručnih bombi…”, govori susjed pa dodaje:

“Svi smo potreseni, to u ovom kraju još nismo doživjeli.”

Radio u vojsci

Na pitanje je li i ranije bio problematičan, komšija Ivan Žeželj nije imao što reći osim da zna da je išao u prijevremenu penziju.

“Radio je nešto u vojsci pa je vjerovatno lako mogao doći do bombe”, kazao je kratko.