Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

drugi put zaredom

Ponovo prekinuta sjednica Skupštine KS, nije bilo kvoruma

pskupstina ks konakovic

Sjednici se nisu odazvali zastupnici SDA, SBB, DF, BOSS-a, koji predstavljaju novu većinu u Skupštini

Danijela Kristić, predsjedavajuća Skupštine KS kazala je da na nastavku 19. radne sjednice Skupštine prisustvuje 15 zastupnika i zbog nepostojanja kvoruma sjednica je prekinuta. Riječ je o drugom prekidu iste sjednice. Prva je također zbog nepostojanja kvoruma prekinuta 8. januara.

Sjednici se nisu odazvali zastupnici SDA, SBB-a, DF-a, BOSS-a, koji predstavljaju novu većinu u Skupštini i oni priznaju Mirzu Čelika kao predsjedavajućeg koji je izabran na sjednici 28. decembra 2019. godine. Njihov zahtjev je da se pečat Skupštine KS vrati sekretarki Skupštine nakon čega bi se nastavilo sa daljim radom Skupštine.

Zastupnik Damir Nikšić pitao je da li se sjednica može nastaviti odnosno postoji li neka prepreka za nastavak iste sjednice koja je prekinuta dva puta.

Sekretarka Skupštine kazala je da nema prepreka da ona bude ponovo nastavljena kao i da nema roka kada bi se to trebalo desiti.

Na današnjoj sjednici trebala je biti usvojena Odluka o privremenom finansiranju. Za 10 sati najavljena je nova sjednica na čijem je dnevnom redu utvrđivanje termina sjednice o izglasavanju nepovjerenja Vladi KS, kao i izbor Mirze Čelika u rukovodstvo Skupštine KS umjesto Elmedina Konakovića.