Globus

zločin u irskoj

Tinejdžera prvo oteli, a zatim ga raskomadali: “Vjerovatno je ubijen u nedjelju”

16/01/2020

"Ovo je brutalan i divljački napad na dijete i potpuno je neprihvatljiv u bilo kojem normalnom demokratskom društvu", rekao je Manga

Irska policija je u ponedjeljak navečer na sjevernom području Dublina pronašla dijelove raskomadanog tijela. Obdukcijom je utvrđeno da pripadaju 17-godišnjem Keaneu Mulready-Woodsu.

Christy Mangan iz policije je izjavio da je jučer navečer porodica tinejdžera obaviještena o ubistvu i nalazima obdukcije, piše The Irish Times.

“Ovo je brutalan i divljački napad na dijete i potpuno je neprihvatljiv u bilo kojem normalnom demokratskom društvu”, rekao je Mangan.

“Razina nasilja je šokantna. Provodimo temeljitu istragu”, kazao je voditelj policije i dodao da je tinejdžer vjerovatno ubijen u nedjelju.

Policija smatra da se radi o trećem ubistvu koje je povezano s ratom između bandi koje se bave preprodajom droge u gradu Droghedau. Došla je do informacija da bi ovaj stravičan čin mogao biti odmazda za ubistvo preprodavača droge Richarda Carberryja (39) koje se dogodilo prošlog novembra.

Iako je imao samo 17 godina, Keanea se sumnjičilo da je u ime svoje bande prijetio drugim ljudima i da je oštetio imovinu tokom uličnih napada.

U sinoćnjem obraćanju novinarima Mangan je izjavio kako još nije sa sigurnošću utvrđeno zašto bi neko ubio 17-godišnjaka u Droghedi, a zatim ga raskomadao i ostatke njegovog tijela bacio u Dublinu.

Komentari

Autor: Index.hr

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.