Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prognoza vremena

Ponovo stižu padavine, u nedjelju će kiša padati u cijeloj Bosni i Hercegovini

Kišno prijepodne u Sarajevu
08.02.2021.,Sarajevo, Bosna i Hercegovina -Nakon nekoliko dana sunca i proljetnih temperatura u Sarajevu i vecem dijelu BiH pocela je padati kisa. Prognoze govore da ce tako biti i u narednom periodu zbog cega gradjani ne ispustaju kisobrane iz ruku. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6, na jugu zemlje od 8 do 12 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15, na jugu zemlje do 18 stepeni

Danas će u Bosni i Hercegovini biti djelomično vedro. Po kotlinama prijepodne će biti magle ili niske naoblake. Lokalno može padati slaba kiša na zapadu i jugozapadu Bosne, a u večernjim satima i u Hercegovini.

Vjetar slab južnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6, na jugu zemlje od 8 do 12 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15, na jugu zemlje do 18 stepeni.

U Sarajevu prijepodne magla i niska naoblaka. Djelomično vedro u drugoj polovini dana. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 3, a najviša dnevna oko 12 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U nedjelju će biti  pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima kiša u većini područja. U ostatku dana uglavnom na jugu i jugozapadu zemlje, a u ostatlim područjima povremene padavine. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od 5 do 11, na jugu do 14, a dnevna od 9 do 15, na jugu do 17 stepeni.

U ponedjeljak se u Bosni očekuje pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 13, a dnevna od 8 do 15, na jugu do 19 stepeni.

U utorak se očekuje također pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu do 12, a dnevna od 6 do 12, na jugu do 18 stepeni.

Pretežno oblačno vrijeme biće i u srijedu. Prije podne kiša na jugu i jugozapadu zemlje, a poslije podne i u večernjim satima u većini područja. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu do 12, a dnevna od 10 do 15, na jugu do 18 stepeni.