Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

teočak

Ponovo su pod vodom: Stanovnici u strahu, ne pamte ništa slično

FOTO: Fena

Prethodne noći kritično je bilo i u teočanskom naselju Ogorelica. Stanovnici su u strahu od novih padavina, a ne pamte da se ikad nešto slično dogodilo u njihovim krajevima kao što su bujične vode u Sniježnici

Područje Općine Teočak ponovo je danas oko podneva pogodilo jako nevrijeme, a najteža situacija je u mjesnoj zajednici Sniježnica.

Slično kao i prije tri dana, poslije proloma oblaka, bujična voda je nosila sve pred sobom. Istom silinom se spuštala s najviših padina, pa preko ceste do jezera Sniježnica.

Trenutno stanje…

Posted by Teocak.com on Sunday, June 11, 2023

Općinski štab Civilne zaštite je proglasio stanje prirodne nesreće, a protekla dva dana radilo se na saniranju šteta koje je pričinilo nevrijeme. Međutim, nakon današnjih padavina sve ono što je urađeno morat će se ponoviti.

– Ekipe su na terenu i pomažu stanovništvu. Putna komunikacija Teočak – Sapna je u prekidu – izjavio je Tajib Muminović, načelnik Općine Teočak.

Upravo sada: Katastrofa kod kuće Mirzeta Bate Čelikovića, voda nosi sve pred sobom, odron, presječen put Sniježnica – Teočak, voda ušla u kuće Mirzeta i Žile

Posted by Snijeznica on Sunday, June 11, 2023

Prethodne noći kritično je bilo i u teočanskom naselju Ogorelica. Stanovnici su u strahu od novih padavina, a ne pamte da se ikad nešto slično dogodilo u njihovim krajevima kao što su bujične vode u Sniježnici.

Iz minuta u minutu situacija je sve teža! Sniježnica/Teočak (si od Tuzle), brutalne bujice vode i blata u ovim trenucima!⚠️

Posted by Alen Jusufović on Sunday, June 11, 2023