Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Poplave u Bihaću: Potopljena dvorišta 60 kuća FOTO

bihac poplave 4

Obilne kiše koje danima ne prestaju padati izazvale su prve probleme za građane Bihaća. Do poplava uslijed izlijevanja oborinskih voda iz odvodnih kanala došlo je u naseljima Golubić, Vedro Polje, Kamenica i Čavkići, javlja Anadolu Agency.

bihac poplave 1

Prema podacima Civilne zaštite, ugroženo je više od 60 porodičnih kuća i pomoćnih objekata. Voda još nije počela ulaziti u prizemlja kuća, ali su dvorišta potopljena.

bihac poplave 2

Od ranih jutarnjih sati na terenu su pripadnici Vatrogasne jedinice Bihać, radnici JP Vodovoda i JKP Komrad te pripadnici OS BiH koji su angažirani na pravljenju zečijih nasipa Golubiću.

bihac poplave 3

Administracija gradske uprave Bihaća angažovala je dodatnu mehanizaciju i ljudstvo kako bi spriječili poplave.

bihac poplave 5

“U posljednja 24 sata palo je preko 86 litara kiše po metru kvadratnom na području grada Bihaća što je uz padavine ranijih dana preko 120 litara i to su velike količine vode koje su u pojedinim dijelovima grada uzrokovali izlijevanja voda. Na svu sreću, ljudski životi nisu ugroženi i to je zasad najvažnije. Angažirali smo sve snage da normaliziramo stanje i u ovim mjesnim zajednicama koje su pod vodom”, kazao je Smail Toromanović, pomoćnik gradonačelnika Bihaća.