Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Porastao vodostaj na brani Modrac

modrac-brana

Vodostaj na brani HA Modrac jutros u 7.00 sati bio je 198,46 m.n.m., (tačka preljeva je 200 m.n.m.), a u odnosu na mjerenje jučer u 7.00 nivo je viši za 19 cm.

Kako se dodaje u današnjem izvještaju Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ), ispust kroz temeljne otvore iznosi 4,7 m3/s.

PVJ Gračanica imala je intervenciju na gašenju požara koji je zahvatio potkrovlje stambenog objekta u naselju Pašalići. Požar je lokalizovan i ugašen.

PVJ Kantona Sarajevo je u izvještajnom periodu imala dvije tehničke intervencije.

U općini Novo Sarajevo Kantonalni operativni centar civilne zaštite primio je informaciju o pronalasku NUS-a u ulici Džamijska gdje je prijavljeno više komada ispaljenih zrna. O tome su obaviješteni pripadnici Tima za UES FUCZ koji će navedeni NUS uklonuti u toku dana.

U općini Velika Kladuša u utorak je građanin prijavio pronalazak NUS-a (jedna ručna bomba) u mjestu Vejincu. NUS je pronađen u blizini porodične kuće i prijavljen je u PS Velika Kladuša. Na lice mjesta izašla je patrola policije i obilježila mjesto pronalaska do dolaska Tima za uklanjanje NUS-a.

Tim za uklanjanje i uništavanje NUS-a FUCZ vršio je uništavanje NUS-a na području općine Kalesija, navodi se u redovnom izvještaju FUCZ-a.