Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Određen pritvor Nedeljku Dragašu, osumnjičenom za izazivanje požara

crkva (4)

Općinski sud Sarajevo (OSS) odredio je jednomjesečni pritvor Nedeljku Dragašu, osumnjičenom za krivično djelo paljevina, a u vezi sa izazivanjem požara u skladišnom prostoru/priručnom magacinu crkve Svetog Preobraženja u Sarajevu 21. augusta.

Kako je Feni kazala glasnogovornica Kantonalnog tužiteljstva Sarajevo Azra Bavčić, pritvor u ovom slučaju određen je zbog bojazni od bjekstva, budući da osumnjičeni nema stalno mjesto boravka.

Inače, Kantonalno tužiteljstvo otvorilo je istragu protiv Nedeljka Dragaša, osumnjičenog da je 21. augusta u jutarnjim satima u ulici Zmaja od Bosne broj 43, općina Novo Sarajevo, kroz zaštitnu rešetku na prozoru ostave/magacina pravoslavne crkve Svetog Preobraženja uz upotrebu otvorenog plamena zapalio drvene daske kojima je prozor bio osiguran.

Prema navodima Tužiteljstva, požar je zahvatio unutrašnjost ostave, usljed čega je došlo do oštećenja u vidu nagorjelosti zidova ostave te oštećenja i uništenja više pokretnih stvari koje su se nalazile u ostavi, pričinivši na taj način štetu od oko 2.000 KM.