Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

novi travnik

Porezna uprava FBiH prodala zaplijenjenu imovinu “Buba Commerce” za 70.100,00 KM  

porezna uprava fbih

Osim direktne prodaje, istog dana bila je zakazana i javna aukcija zaplijenjene imovine četiri porezna obveznika

U postupku prinudne naplate Kantonalni porezni ured Novi Travnik 22. maja je prodao zaplijenjenu imovinu poreznog obveznika – dužnika “Buba Commerce” d.o.o za trgovinu i usluge Vitez, zbog naplate dužnih javnih prihoda za 70.100,00 KM.

Kupac je u zakonski ostavljenom roku izvršio uplatu navedenog iznosa na račune dužnih javnih prihoda, saopćeno je iz Porezne uprave Federacije BiH.

Osim direktne prodaje, istog dana bila je zakazana i javna aukcija zaplijenjene imovine četiri porezna obveznika – dužnika, za čiju kupovinu nije bilo zainteresiranih ponuđača.

Porezna uprava Federacije BiH pozvala je sve porezne obveznike da blagovremeno izmiruju svoje porezne obveze, da ih dobrovoljno prijavljuju i plaćaju, odnosno da posluju u skladu s poreznim i drugim važećim propisima.

U suprotnom, Porezna uprava Federacije BiH u svim slučajevima neplaćanja dužnih obveza vrši obračun zateznih kamata po stopi od 0,04 posto dnevno ili 14,6 posto godišnje i troškova prisilne naplate od 5 posto, te zapljenu i prodaju zaplijenjene imovine, navodi se u saopćenju.