BiH

srebrenik

Porezna uprava izvršila 40 nadzora: Zapečaćena dva objekta, izrečene kazne od 22.000 KM

01/06/2022
Foto: Ilustracija

Kontrole su izvršene s ciljem provjere poštivanja Zakona o fiskalnim sistemima i zapošljavanja radnika 'nacrno'

Inspektori Porezne uprave FBiH – Kantonalnog poreznog ureda Tuzla, na području Srebrenika su 31. maja izvršili 40 inspekcijskih nadzora, tzv. akcija, kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost održavanja i popravke motornih vozila.

Kontrole su izvršene s ciljem provjere poštivanja Zakona o fiskalnim sistemima i zapošljavanja radnika ‘nacrno’, saopćeno je iz Porezne uprave FBiH.

U ovim kontrolama inspektori Porezne uprave otkrili su jednog neprijavljenog radnika i jednog obveznika koji je posjedovao robu bez porijekla. Zbog utvrđenih nepravilnosti – zapošljavanje neprijavljenog radnika, posjedovanje robe bez porijekla i nepoštivanja odredbi Zakona o fiskalnim sistemima, zapečaćena su dva objekta i izdato je devet prekršajnih naloga s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 22.000 KM.

Porezna uprava će nastaviti aktivnosti inspekcijskog nadzora na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprečavanju sive ekonomije i u narednom periodu i poziva porezne obveznike kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade svoje poslovanje i da poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i nepotrebnim troškovima.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.