Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Matthew Field

Porodici preminule Belme Šoljanin saučešće izrazio i britanski ambasador

field

Njenoj porodici upućujemo iskreno saučešće. Ovo je jasan podsjetnik opasnosti COVID19 i potrebe da se svi pridržavamo važećih mjera, napisao je ambasador Field.

U Sarajevu će danas biti klanjana dženaza i obavljen ukop Belme Šoljanin, koja je prije nekoliko dana preminula u izolatoriju na Podhrastovima gdje je bila smještena zbog zaraze od korona virusa. Tri dana prije nego je umrla Šoljanin se porodila i na svijet donijela dječaka koji nije zaražen virusom.

Belma Šoljanin bila je direktorica Instituta za majku i dijete i filantropkinja koja je svoj život nesebično posvetila misiji pomoći majkama i trudnicama da lakše prebrode sve prepreke na putu i u ulozi majčinstva i roditeljstva.

Koliko je imala uspjeha o tome govore na hiljade poruka na društvenim mrežama u kojima se izražava tuga zbog preranog odlaska ove divne žene koja je pored novorođenog sina imala još dvije kćerke.

Brojnim građanima koji su izrazili žaljenje zbog prerane smrti ove mlade žene pridružio se i britanski ambasador u BiH Matthew Field koji je na Twitteru uputio riječi suosjećanja porodici Belme Šoljanin.

– Tužna vijest o smrti Belme, mlade majke troje djece i osobe koja je radila na poboljšanju života drugih. Njenoj porodici upućujemo iskreno saučešće. Ovo je jasan podsjetnik opasnosti COVID19 i potrebe da se svi pridržavamo važećih mjera, napisao je ambasador Field.

Dženaza Belmi Šoljanin bit će obavljena danas na gradskom mezarju Vlakovo.