Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Poruka imama Velića u vezi sa pogibijom dvije studentice u Sarajevu

imam-velic

Sarajevski imam Muhamed Velić na svom Fejsbuk profilu okačio je dirljivu poruku u vezi sa pogibijom dvije studentkinje Editu M. i Selmu A. u Sarajevu.

Njih je golfom 6 usmrtio 25-godišnji Sanjin Sefić, koji je u bjekstvu. Imamov status, koji često komentariše društvene pojave, prenosimo u cjelosti:

Prije godinu i po, momak je pored Predsjedništva zgazio neku djevojku, izašao je iz svog auta, rukama je dizao auto, pokušao je izvući, plakao je, vrištao je, čupao je svoju kosu, zatekao sam se blizu, srce mi se slamalo od te nesreće i tog očajnog prizora.

A ovaj je momak pobjegao sa lica mjesta. Ne mogu da vjerujem!

Ubio je dvije djevojke, jedna je odmah podlegla a druga kasnije, a on je pobjegao i još uvijek je u bijegu. Kakav je ovo čovjek?!

Onaj iz gornje priče je nesretnik, pokajnik, a ovaj je klasični ubica. Srce mi se opet sama, pamet ne može da pojmi.

Gospodaru naš, smiluj se Selmi i Editi i podari im najljepši Džennet! Gospodaru naš, podari utjehu i sabur Selminim i Editim roditeljima, njihovim porodicama! Gospodaru naš, sačuvaj nas ovih strašnih iskušenja!

Molimo Te, podari našoj omladini pamet i prisebnost, sačuvaj nas šejtanskog hajcanja i adrenalinskog ludila, podari nam kontrolu i prisebnost u postupcima našim! Gospodaru, neka naše savjesti uvijek reagiraju, neka nikad ne zakažu!

Gospodaru naš, budi nam milostiv!

Amin!