Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Skup DF-a u Sarajevu: Rešidat će biti novi načelnik općine Centar VIDEO

demoratska fronta
Foto: D. Begović

Predizborni skup Demokratske fronte (DF) za sarajevske općine Stari Grad i Centar održan je u četvrtak navečer, u prepunoj sali BKC-a, javlja NAP.

Stotine prijatelja i simpatizera građanske politike Demokratske fronte došli su podržati kandidate za načelnike i općinska vijeća ove stranke.

Kandidat za načelnika općine Centar Samer Rešidat siguran je u svoju pobjedu.

– Ovo nije obična općina. Ovo je centar Sarajeva. Ovo je centar Federacije. Ovo je centar Bosne i Hercegovine – poručio je Rešidat.

– Mene je sramota da vam obećavam da ćete imati vodu, da vas neće ujesti cuko, i da ćete imati trotoare. Pa ovo je 21. vijek, valjda to trebamo svi imati – dodao je Rešidat.

Pogledajte govor Samera Rešidata koji je na samom početku nasmijao prepun BKC-e…

Željko Komšić, lider DF-a, koji je također došao dati podršku kandidatima stranke rekao je da je politika DF-a politika posve novog političkog razmišljanja u BiH, i da će to sigurno donijeti promjene u zemlji, gdje god DF bude na vlasti.

– Ovi ljudi su posve drugo Sarajevo, sa posve drugačijim načinom razmišljanja – rekao je Komšić.

– Pogledajte Samera Rešidata, našeg kandidata za načelnika u Centru. On je za mjesec dana uspio da postane najozbiljniji kandidat za načelnika, među svim ostalim kandidatima. I on će sigurno pobijediti – rekao je Komšić, koji se nakon toga okrenuo prema Rešidatu i kandidatima za općinska vijeća te im poručio da kao političari uvijek moraju biti uz svoj narod.

– Vaše je obaveza da pomažete ljudima u svakom trenutku. A ja se obavezujem da rukovodstvo stranke od vas nikada neće tražiti ništa što nije po zakonu. Jer, u BiH se jednom mora početi raditi po zakonu – poručio je Komšić. Lider DF-a je podsjetio da je politička kampanja njihovih protivnika bila prljava proteklih mjesec dana. Naročito protiv Rešidata. Ali, Komšić je od njega zatražio da se ne sveti protivnicima.

Hamed Hodžić, nosilac liste DF-a za Vijeće u općini Stari Grad poručio je kako grad „ne može zadržati mlade ako im ne damo priliku. Ne možemo privući investitore ako im ne stvorimo uslove za to. Zbog toga je DF napravio program koji svima može obezbijediti bolji život”, piše NAP.