Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Poruke nakon zajedničke sjednice Vlada Srbije i RS-a: Situacija u regionu jako složena

BiH

nikolic dodik

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je danas da je situacija u regionu vrlo složena, konstatujući da su napadi sve učestaliji kako je Srbija bliža Evropskoj uniji.

“Srbija će učiniti sve da pomogne Republici Srpskoj. Moja podrška Vladi je bezuslovna, vrijeme je teško i moramo da budemo jedinstveni i složni. Neki se trude da stvore nepovoljnije okolnosti kako bi zaustavili naš napredak, stoga vas molim da uspostavite i održite snažne veze i budete kao porodica”, naglasio je Nikolić na zajedničkoj sjednici vlada Srbije i Republike Srpske, saopštio je Kabinet predsjednika Srbije.

Nikolić je u obraćanju članovima vlada poručio da “zajedničke sjednice dvije vlade treba da budu pravilo, a Srbija će se starati o očuvanju Dejtonskog sporazuma. Mi smo posvećeni negovanju specijalnih i paralelnih veza sa Republikom Srpskom”, prenosi Tanjug.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da razina odnosa Srbije i Republike Srpske nikad nije bila na tako iskrenom i na tako visokom nivou i zahvalio se Srbiji na obećanoj pomoći.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je razgovarao s predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom o eventualnom odlasku u Srebrenicu i najavio da će odluku o tome donijeti u skladu s interesima vlade i srpskog naroda.

”Nikada nisam krio od koga to ovisi. Naravno, s tim sam upoznao i o tome razgovarao s predsjednikom Nikolićem i predsjednikom RS. Tu odluku donijet ću u skladu s interesima prije svega Vlade Srbije i srpskog naroda. Razumije se da ću o tome još razgovarati s predsjednicima Nikolićem i Dodikom i premijerkom RS Željkom Cvijanović”, rekao je Vučić novinarima na konferenciji nakon zajedničke sjednice vlada Srbije i Republike Srpske, javio je Tanjug.

Vučić je rekao kako smatra da je prijateljstvo između srpskog i bošnjačkog naroda od velikog interesa za oba naroda i da u to treba investirati u budućnosti.

”Pri tome se podrazumijeva da nikada i nijednog trenutka nećemo pogaziti naše nacionalne interese”, rekao je Vučić.