Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kathleen Kavalec

Posjeta ambasadorice OSCE-a u BiH Službi za poslove sa strancima

OSCE 3 (1)

Istaknuto je da je neophodna bolja saradnja i kordinacija svih agencija na nivou Bosne i Hercegovine kako bi se efikasno odgovorilo svim izazovima u situaciji povećanog priliva migranata

Ambasadorica OSCE-a u BiH Kathleen Kavalec sa saradnicima, je danas posjetila Službu za poslove sa strancima. Tom prilikom direktor Službe za poslove sa strancima Slobodan Ujić upoznao je ambasadoricu OSCE-a o uslovima rada u Službi, te o problemu povećanog broja ilegalnih migranata u BiH.

Sagovornici su posebno istakli da je među migrantskom populacijom sve veći broj porodica sa djecom, te da je evidentno prisustvo sve većeg broja maloljetnih migranata bez pratnje za koje je neophodno iznaći adekvatan oblik zbrinjavanja.

Istaknuto je da je neophodna bolja saradnja i kordinacija svih agencija na nivou Bosne i Hercegovine kako bi se efikasno odgovorilo svim izazovima u situaciji povećanog priliva migranata.

Također, direktor Službe za poslove sa strancima, Slobodan Ujić, naglasio je da je jedan od izazova s kojima se suočava Služba i dalje nedostatak ljudskih i tehničkih kapaciteta.

Na kraju direktor Ujić se zahvalio ambasadorici OSCE-a, Kathleen Kavalec, na posjeti te izrazio uvjerenje da će se uspješna saradnja i dalje nastaviti.