Viši računi za novembar

Poskupjelo centralno grijanje u Kantonu Sarajevo

radijator-ilustracija

Obzirom da je to plin energent koji koriste Toplane, posljedično se moralo pristupiti i korekciji cijena centralnog grijanja u Kantonu Sarajevo, te je cijena centralnog grijanja uvećana za 16,53 posto, saopćeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo

Vlada Kantona Sarajevo donijela je Odluku o visini tarifnih stavova Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća “Toplane”, kojom su usklađene cijene centralnog grijanja s povećanom cijenom prirodnog gasa.

Posljednjim odlukama Vlade FBiH iz jula i oktobra ove godine, kojima je data saglasnost na promjenu veleprodajne cijene prirodnog gasa za distributivna privredna društva u Federaciji, gas je poskupio za 33 posto.

Obzirom da je to osnovni energent koji koriste Toplane, posljedično se moralo pristupiti i korekciji cijena centralnog grijanja u Kantonu Sarajevo, te je cijena centralnog grijanja uvećana za 16,53 posto.

Ta odluka je donesena na prijedlog Nezavisnog stručnog tijela Vlade KS za utvrđivanje validnosti, kalkulacije i konačne cijene centralnog grijanja.

Računi po novom tarifnom sistemu korisnicima KJKP “Toplane” će biti isporučeni u decembru, za mjesec novembar, saopćeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.