Bijeljina

Poslali neispravan autobus i pijane vozače da voze djecu na ekskurziju

vozac-autobus333

Kontrolom tehničke ispravnosti vozila utvrđeno je, da navedeni autobus tehnički neispravno vozilo, te je isključen iz saobraćaja

Policija u Bijeljini prilikom kontrole autobusa i vozača koji su trebali voziti učenike osnovnih škola na jednodnevni izlet u Srbiju otkrili su dvojicu pijanih vozača autobusa. Ono što je još tragičnije tokom dalje kontrole utvrđeno je da je agencija podmetnula i tehnički neispravan autobus.

– Tom prilikom izvršena je kontrola tehničke ispravnosti devet autobusa, kao i alkotestiranje vozača koji su upravljali navedenim vozilima. Prilikom testiranja vozača J.B. koji je upravljao sa vozilom autobus marke “Setra” utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu u količini od 0,35 g/kg. Navedeni vozač je isključen iz saobraćaja, kojeg je zamijenio drugi vozač – saopšteno je iz Policijske uprave Bijeljina.

Prilikom uvida u dokumentaciju odnosno u potvrdu o tehničkoj ispravnosti vozila provjerom je utvrđeno da ista ne pripada navedenom vozilu. Nadalje, kontrolom tehničke ispravnosti vozila utvrđeno je, da navedeni autobus tehnički neispravno vozilo, te je isključen iz saobraćaja.

Prilikom alkotestiranja vozača autobusa N.G. koji je upravljao vozilom marke “Neoplan” utvrđeno je da isti ima 0,74 alkohola u organizmu, isti je isključen iz saobraćaja.

Ono što je najtragičnije u svemu to je da niko od odgovornih neće krivično odgovarati.

– Zbog počinjenih prekršaja vozačima su izdati prekršajni nalozi, dok će protiv odgovornih osoba u pravnom licu i samih pravnih lica zbog počinjenih prekršaja biti podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu u Bijeljini – naveli su iz policije.